ΣΚΟΠΙΑΝΟ ή Μακεδονικό (ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση του επιτέλους)

Στο managment η πιο επωφελής συμφωνία είναι η win-win.
Στην περίπτωση του προσυμφώνου που έχει συναφθεί μεταξύ Ελλάδας - Σκοπίων, υπάρχουν μερικά δεδομένα, όπως :
- Η Ελλάδα καλείται να αποδεχθεί ότι υπάρχουν μη έλληνες μακεδόνες. Οκ. Εφ΄όσον η μακεδονία ως γεωγραφική περιοχή φιλοξενεί και μη ελληνικό στοιχείο, αυτό μπορεί να το αποδεχθεί κάποιος. Άλλωστε μέχρι σήμερα, αυτό δεν το είχε αρνηθεί κανένας. Όμως αυτή την στιγμή, στην Ελληνική επικράτεια, υφίσταται διοικητική περιφέρεια με το όνομα "Μακεδονία" η οποία, όπως είναι φυσικό, κατοικείται από Έλληνες Μακεδόνες. Ή μήπως όχι ?
- Η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, χωρίς να λαμβάνουμε υπ' όψιν τις διαχρονικές μετατοπίσεις της, εξαιτίας των επεκτατικών πολέμων των Ελλήνων Βασιλέων που αύξαναν ή μείωναν την ζώνη επιρροής, κατοικήθηκε κυρίως από το ελληνικό στοιχείο και γι' αυτό τα αρχαιολογικά ευρήματα, δηλαδή οι επιστημονικές αποδείξεις, συνηγορούν ότι πρόκειται για γεωγραφικό χώρο που έχουν επικρατήσει έλληνες. Για μία περίοδο άνω των 2500 ετών. Οι άλλοι λαοί που φυσιολογικά κατοικούν στην περιοχή, λόγω μετακινήσεων πληθυσμών, προστέθηκαν πριν από 700 χρόνια περίπου και κυρίως μετά την εμφάνιση των οθωμανών τούρκων, οι οποίοι επίσης ήρθαν από βόρειο ανατολικά. Άρα, το ζήτημα εδώ, δεν είναι "ποιός είναι μακεδόνας", δηλαδή αν "μακεδόνα" θα ονομάζουμε τον έλληνα μόνο ή τον σλάβο μόνο, αλλά τι η επιστήμη της ιστορίας αποδεικνύει για τον επικρατή πολιτισμό σε μία περιοχή όπως αυτή. Άλλωστε πόλεις όπως το Μοναστήρι, το Καφαντάρι, η Αχρίδα, η Στρούγγα, η Γευγελή, η Αντιγόνεια, η Δίβρη, κλπ, με ιστορία άνω των 800 ετών, δείχνουν την επικράτηση του ελληνικού στοιχείου στην περιοχή για τουλάχιστον δέκα αιώνες. Περίοδος που συμπεριλαμβάνει και μέρος της ιστορίας του Βυζαντίου. Άρα κανένας αντικειμενικός γνώστης της ιστορίας και ιστορικός, δεν μπορεί να αρνηθεί την παρουσία των Ελλήνων στην περιοχή. Ερώτηση : Γιατί τα Σκόπια σήμερα αρνούνται την μακραίωνη παρουσία των Ελλήνων στην περιοχή ? Το ίδιο κάνουν και άλλοι βαλκανικοί λαοί.
- Τα αρχαιολογικά ευρήματα, όπως π.χ. αυτά που έφερε στο φως ο αείμνηστος καθηγητής Μανώλης Ανδρόνικος, καταδεικνύουν, ότι το κέντρο του Μακεδονικού Βασιλείου ήταν νότιο ανατολικά και όχι βόρεια..........Το γεγονός αυτό, συμπίπτει με την παρουσία του ελληνισμού στην βαλκανική χερσόνησο. Γιατί να βρίσκεται το κέντρο νότια ? Διότι έχει πρόσβαση στην θάλασσα. Και όποιος άλλος έρθει στην περιοχή αυτή, λογικά θα θέλει να έχει πρόσβαση στην θάλασσα γιατί έτσι αποκτά πλήρη πρόσβαση στον Νότο.....Η συμφωνία , δίνει στα Σκόπια πρόσβαση στον νότο.....Με ποιο τρόπο όμως εξασφαλίζει το δικαίωμα της Ελλάδας για την χρήση του χώρους της από ένα άλλο κράτος ? (!). Τα αρχαιολογικά ευρήματα που συνηγορούν για την ηγεμονία στην ευρύτερη περιοχή της μακεδονίας βρίσκονται κυρίως νότια, εντός του σημερινού ελληνικού χώρου........
- Όταν σήμερα, βρεθεί κάποιος στο εξωτερικό και πει ότι είναι από την Μακεδονία, τον περνάνε για Σκοπιανό.......Αυτό σημαίνει πως αυτό το κρατίδιο, όχι μόνο ζητάει να ονομάζεται μακεδονία, αλλά έχει επιδιώξει και να ταυτίσει αποκλειστικά τον όρο "μακεδονία" με την ύπαρξή του. Δεν υπάρχει ούτε προσδιορισμός ως προς το μερίδιο της παρουσίας στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της μακεδονίας, ούτε διευκρίνηση για την ιστορική προέλευση. Αφού είδαμε να λένε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Αριστοτέλης, "ήταν" σκοπιανοί μακεδόνες. Αν αυτό δεν έγινε σκόπιμα και με τύπο δόλου, τότε ως προς τι έγινε ? Αφού ο Αλέξανδρός ήταν απόγονος της δυναστείας των Αργεαδών, η οποία έβγαλε και ολυμπιονίκες (και στους Ολυμπιακούς αγώνες συμμετείχαν μόνο έλληνες), δεν ήταν έλληνας ? Ακόμα και του γεγονότος ότι η μητέρα του Αλέξανδρου κατάγεται από το βασίλειο των Μολοσσών, στην Δυτική Ελλάδα, εκεί που σήμερα υπάρχει (μετά το 1920) το κράτος της Αλβανίας), δηλαδή από ελληνική περιοχή, δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι πρόκειται για σλάβα (όπως την παρουσιάζουν κάποιοι) γιατί απλούστατα τότε δεν υπήρχαν ούτε σλάβοι - σκοπιανοί, ούτε αλβανοί στην περιοχή. Αυτές είναι εθνότητες που δημιουργήθηκαν πολύ αργότερα. Αλλά και η ιστορία της γενιάς του Αλεξάνδρου ξεκινάει πριν από 2500 χρόνια και όχι πριν από 600 χρόνια που εμφανίστηκαν οι σλάβοι στην περιοχή ερχόμενοι νομαδικά ή προσφέροντας στρατιωτικές υπηρεσίες ως μισθοφόροι. Επιπλέον, Ο Αριστοτέλης, λέγεται "ο Σταγειρίτης" , δηλαδή καταγόμενος από τα Στάγειρα της Μικράς Ασίας. Ο πατέρας του έλληνας γιατρός στην περιοχή των ελληνικών αποικιών της ΜΑ και η μητέρα του (που δεν είναι πολύ γνωστό) γέννημα θρέμα από την Χαλκίδα της Εύβοιας........Δηλαδή κατά τύχη ελληνίδα.....Πως προέκυψε σκοπιανός ο Αριστοτέλης......?
- Η λεγόμενη "μακεδονική γλώσσα" υπήρχε ποτέ ? Όχι. Υπήρχαν όμως πάντα, όπως πάντα υπάρχουν, τοπικές διάλεκτοι που μιλούνται σε περιοριορισμένη έκταση μίας ευρύτερης περιοχής. Και αυτές οι διάλεκτοι, εμφανίζονται διαχρονικά είτε να επεκτείνονται είτε να περιορίζονται. Και ομιλούνται ταυτόχρονα με άλλες διαλέκτους ή επίσημες γλώσσες, σε αυτή την ευρύτερη περιοχή. Τα ιστορικά - αρχαιολογικά ευρήματα των μακεδόνων ελλήνων, περιέχουν επιγραφές που ένας σημερινός έλληνας τις διαβάζει αν γνωρίζει αρχαία ελληνικά. Και ακόμη και αν δεν γνωρίζει αρχαία ελληνικά, στοιχειωδώς καταλαβαίνει τα γραφόμενα γιατί αναγνωρίζει λέξεις που και σήμερα υπάρχουν..........Το επιχείρημα που προβάλουν σήμερα μερικοί βαλκάνιοι λαοί, ότι π.χ. στην περίοδο της ελληνικής επανάστασης δεν υπήρχαν έλληνες, πρώτον γιατί μιλούσαν αλβανικά (αρβανίτικα όπως λένε..........χωρίς να γνωρίζουν την ιστορία των Αρβανιτών ή και αν την γνωρίζουν την αποκρύπτουν για πολιτικούς λόγους.....) , και δεύτερον γιατί είχαν ήδη αλλοιωθεί εθνικά λόγω της μακραίωνης παρουσίας των οθωμανών στην περιοχή........δεν ισχύει. Γιατί πολύ απλά, αφού υπήρχε μακραίωνη παρουσία των οθωμανών στην περιοχή, πως διατηρήθηκαν γνήσιοι αυτοί οι λαοί και όχι οι έλληνες που προϋπήρχαν και μάλιστα σε μεγαλύτερους πληθυσμούς ???? Και δεύτερον, Το γεγονός ότι μιλούσαν οι έλληνες κάποιων περιοχών μία διάλεκτο που χρησιμοποιούνταν, σημαίνει ότι εθνικά δεν ήταν ή δεν αισθάνονταν έλληνες ? Και τότε πως επανήλθε άμεσα η ελληνική γλώσσα και επίσημα στο νεώτερο ελληνικό κράτος, το οποίο μάλιστα διοικήθηκε (δυστυχώς λέμε) από Βαυαρούς για πενήντα σχεδόν χρόνια μετά το 1828 ????
Άρα, όλο το θέμα με αυτό το προσύμφωνο, δεν είναι ότι ο οποιοσδήποτε αρνείται την επίτευξη μίας τελικής συμφωνίας για την εμπέδωση της ειρήνης και της συνεργασίας. Είναι το αφαιρετικό αφήγημα της "αυτοδιάθεσης" του οποιουδήποτε, ο οποίος μπορεί αύριο το πρωί να ξυπνήσει και να υποστηρίξει ότι είναι βεζύρης στη θέση στου βεζύρη και να αρχίσει να ζητάει για δικά του, πράγματα που δεν μπορεί να αποδείξει επιστημονικά ότι είναι δικά του, προσπαθώντας να αλλοιώσει ιστορικές αλήθειες μέσω της πολιτικής. Αυτή είναι μία κακή χρήση της πολιτικής.
Κανένας εκτιμώ στην Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με τον λαό των Σκοπίων. Τους νεώτερους Σκοπιανούς τους γαλούχησαν να πιστεύουν μία διαστρεβλωμένη εκδοχή της ιστορίας. Οι παλαιότεροι Σκοπιανοί γαλουχήθηκαν με εδαφικές διεκδικήσεις που τις πέρασαν στους νεώτερους με έναν συγκεκαλυμένο και εκλεπτυσμένο τρόπο. Άλλωστε η κοινωνιολογία αναφέρει ότι μέσα σε 75 χρόνια μπορείς να αλλοιώσεις την εθνική και κοινωνική συνείδηση ενός λαού.
Εδώ όμως υπάρχει ένα πρόβλημα. Η ιστορία του ελληνικού στοιχείου (πέσ' τη του ελληνικού έθνους, των ελλήνων, ή όπως θέλει ο καθένας), είναι αποδεδειγμένη διαχρονικά, ιστορικά, μέσω κειμένων, μνημείων και δεδομένων που δεν αμφισβητούνται. Τώρα, αν ξαφνικά οι σκοπιανοί νομίζουν ότι ήταν οι αδικημένοι "θαλασσοπόροι" και "αυτοκράτορες" της υφηλίου, που οι κακοί έλληνες τους έκλεψαν την ιστορία τους, θα πρέπει πρώτα να αποδείξουν ότι ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος, δεν ήταν Βυζαντινοί που στάλθηκαν για να εκπολιτίσουν τους σλάβους, αλλά σλάβοι (που ήρθαν από που ???......). Όπως και ότι η Χαλκίδα δεν ήταν στην περιοχή της Ελλάδας....Όπως και οι τούρκοι θα πρέπει να αποδείξουν ότι πόλεις όπως η Σμύρνη και η Έφεσσος, ήταν τουρκικές πριν από 2000 χρόνια.............(γιατί τώρα έτσι λένε..........).
Αυτά που ακούμε σήμερα είναι αστεία πράγματα. Είναι σαν να έβγαινε ένας σημερινός αμερικανός, απόγονος ενός ολλανδού, η γερμανού η ιταλού ή βέλγου άποίκου και να υποστήριζε ότι οι προγονοί του ζούσαν στην περιοχή της βορείου αμερικής πριν από 600 χρόνια.........
Το μεμπτό στην όλη ιστορία αυτής της συμφωνίας και της συμπεριφοράς των ελλήνων πολιτικών και των σκοπιανών είναι ότι δεν σέβονται τα επιστημονικά στοιχεία που παγκοσμίως είναι αποδεκτά και επιτρέπουν (οι έλληνες πολιτικοί διαχρονικά) να εμπλέκεται η επιστήμη της ιστορίας και της αρχαιολογίας με την πολιτική.
Υπό αυτό το πρίσμα εμφανίζονται όλες οι διαφωνίας και από απλούς έλληνες και από επώνυμους έλληνες. Και υπό αυτή την έννοια, με βάση αυτά που ακόμη λένε και υποστηρίζουν και ζητάνε οι σκοπιανοί, αυτό το προσύμφωνο, δεν οδηγεί σε συμφωνία WIN - WIN αλλά σε win σκέτο.
Θα ήθελα να δω τι θα πει η επόμενη κυβέρνηση όταν οι έμποροι της βόρειας Ελλάδας που παράγουν μακεδονικά προϊόντα, θα αναγκαστούν να αποδεικνύουν ότι "δεν είναι κινέζοι"..........Και όταν ένας θεσσαλλλλλλονικιός βρεθεί στα σκόπια και πει ότι είναι μακεδόνας, πως θα τον αντιμετωπίσουν............


Έρρωσθε και Ευδαιμονείτε !!

Μενέλαος Αυτόλυκος
Next
This is the most recent post.
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top