Υπερφυσικές ικανότητες, Πόντιος Πιλάτος και φιλί του Ιούδα

Πλήρη ανατροπή της ιστορίας σχετικά με τον Χριστό όπως την ξέρουμε μέχρι και σήμερα φέρνει η αποκρυπτογράφηση αιγυπτιακού κειμένου, γραμμένου στην κοπτική και ηλικίας 1.200 ετών.

Σύμφωνα με το κοπτικό κείμενο ο Ρωμαίος έπαρχος Πόντιος Πιλάτος, πριν πει τη διάσημη φράση "νίπτω τας χείρας μου", συνέφαγε με τον Ιησού, ενώ προσφέρθηκε ακόμα και να θυσιάσει στη θέση του τον ίδιο του το γιο.


Το κείμενο δίνει επίσης και μία εκδοχή για το γεγονός του φιλιού τοι Ιούδα. Στόχος του ήταν να τον προδώσει, καθώς ο Ιησούς είχε την ικανότητα να αλλάζει σχήμα, μορφή, χρώμα και ηλικία. Και τότε οι Ιουδαίοι είπαν: «Και πώς θα τον συλλάβουμε; Διότι, δεν έχει μία μορφή και η εμφάνισή του διαρκώς αλλάζει. Τη μια είναι ροδοκόκκινος, την άλλη άσπρος σαν πανί κι ενίοτε κόκκινος σαν τη τομάτα... Άλλοτε νεανίζων και άλλοτε γηραιός...».

Τέλος, το κρυπτογραφημένο αιγυπτιακό κείμενο τοποθετεί την ημέρα της σύλληψης του Ιησού το απόγευμα της Τρίτης και όχι της Τετάρτης, κάτι που διασαλεύει το timeline της εορτής του Πάσχα.

parapolitika.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top