Ρύθμιση για τον έλεγχο των επιχορηγούμενων φορέων και των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Πολιτισμού, προανήγγειλε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, φέρνοντας στο φως στοιχεία για το ύψος των σχετικών επιχορηγήσεων.

Το 2012 το υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατέβαλε στους
αντίστοιχους φορείς 43.393.300, ενώ το 2011, το αντίστοιχο ποσόν ανερχόταν σε 70.640.000 ευρώ, και το 2010 στα 109.227.000 ευρώ.

Ενδιαφέρον προκύπτει από τη δήλωση του κ. Τζαβάρα ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της απόδοσης των χρημάτων από επιχορηγήσεις, ούτε υπάρχει νομική κάλυψη για ενέργεια από τις υπηρεσίες του υπουργείου», ενώ, όπως ενημερώνει εγγράφως τον βουλευτή της ΝΔ, Ιωάννη Λαμπρόπουλο, από το 2010 έως σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού κατήρτησε το Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων, προκειμένου να δίνονται επιχορηγήσεις βάσει αξιολόγησης των προτάσεων και των υποβληθέντων φακέλων, ενώ τα παραστατικά δαπανών υποβάλλονται στην αρμόδια Διεύθυνση κατά περίπτωση, προκειμένου ο φορέας να είναι επιλέξιμος για επόμενη επιχορήγηση.

Παραδεχόμενος ο κ. Τζαβάρας την ύπαρξη νομοθετικού κενού όσον αφορά την δυνατότητα ελέγχου σχετικά με το πού πάνε τα χρήματα των επιχορηγήσεων, λόγω του παρόντος θεσμικού πλαισίου, δηλώνει ότι θα φέρει σχετική νομοθετική ρύθμιση η οποία θα καλύπτει αυτό το κενό.

Δείτε το σχετικό κατάλογο του Υπουργείου Πολιτισμού ΕΔΩ

paraskhnio.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top