Κάποιοι μιλούν για υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ενώ μέχρι σήμερα ζητούσε να έρθει στην Βουλή η λίστα Λαγκάρντ τώρα λέει να εξεταστεί πρώτα από ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Κατηγορηματικά αντίθετος στο να αξιοποιηθεί η λίστα Λαγκάρντ από την Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής, δήλωσε
ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Δεν θα συμπράξουμε σε μια παρωδία. Η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ είναι δουλειά της κυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομικών, του ΣΔΟΕ, της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και της δικαιοσύνης που ήδη το ερευνά και όχι της Επιτροπής Πόθεν Έσχες. Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες μπορεί να ασχοληθεί με πολιτικά πρόσωπα, πρώην και νυν, εφόσον προκύπτουν στοιχεία που χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει το θέμα αυτό τόσο στη Διάσκεψη των Προέδρων όσο και στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη.

«Και εγώ προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε σε μία διαδικασία ευτελισμού των θεσμών», επεσήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

Ανοιχτό άφησε επίσης ο κ. Παπαδημούλης το ενδεχόμενο το κόμμα του να ζητήσει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής τονίζοντας ότι «και για τις δύο δικογραφίες που έχουν σταλεί στη Βουλή σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και τις δηλώσεις Ρουμελιώτη, ο ΣΥΡΙΖΑ αφού τις μελετήσει με τη δυνατότητα που τις δίνει η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να ασχοληθεί η Βουλή».

newsit.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top