Την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ασκώντας μάλιστα κριτική σε όσους μιλούν για έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Απειλές σε γερμανική, βαυαρική ή αυστριακή διάλεκτο, που προέβλεπαν για την Ελλάδα
σύντομα την έξοδο από το ενιαίο νόμισμα, είναι λάθος, τόνισε ο κ. Γιούνκερ, μιλώντας απόψε σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Μπίλεφελντ. Όταν προβλέπεται η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και η επιστροφή στην δραχμή, επισήμανε, κανείς δεν θα επενδύσει στη χώρα. Είναι περισσότερο ενδεδειγμένο, τόνισε, να συγκρατεί κανείς το στόμα του και να δείχνει αλληλεγγύη για την Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου υπενθύμισε ακόμη ότι κατά το παρελθόν και η Γερμανία και πολλές άλλες χώρες παραβίασαν τα κριτήρια σταθερότητας συνοχής της Ευρωζώνης. «Ο καθένας φέρει το μερίδιό του στην ευθύνη», δήλωσε, αλλά διευκρίνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει σημαντικά πιο ανταγωνιστική και έκανε λόγο για «προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας που έβλαψαν το κοινό καλό».

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σημειώνουν πρόοδο για την επίλυση της διαφοράς τους όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα καταστεί διαχειρίσιμο το χρέος της Ελλάδας, δήλωσε επίσης σήμερα ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Αναμένω ότι θα καλύψουμε και την υπόλοιπη απόσταση με το ΔΝΤ», δήλωσε ο Γιούνκερ στο Ρόιτερς στο περιθώριο συνεδρίου στο Μπίλεφελντ, στη βορειοδυτική Γερμανία.

«Εργαζόμαστε εντατικά πάνω σε έναν συμβιβασμό με το ΔΝΤ για την Ελλάδα και σημειώνουμε πρόοδο», σημείωσε επίσης, προσθέτοντας ότι αυτό που μένει τώρα να φανεί είναι πόσο θα έχουν περιοριστεί οι διαφορές έως την σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και του ΔΝΤ την ερχόμενη Τρίτη.

www.real.gr 
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top