ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΦΤΩΧΕΙΑΣ Ή ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ 3,4 ΕΚΑΤ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Οι ζοφερές συνέπειες της οικονομικής κρίσης, στη δίνη της οποίας έχει πέσει η ελληνική κοινωνία, έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως ακόμη δεν έχει κοπάσει η «φοροκαταιγίδα», καθώς νέο πακέτο μέτρων κατατίθεται στη Βουλή προς ψήφιση τη νέα εβδομάδα.

Το γεγονός, λοιπόν, πως οι Έλληνες πολίτες έχουν φτάσει ή και ξεπεράσει τα όριά τους αναφορικά με την οικονομική τους κατάσταση αποτυπώνεται και στην έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Όπως αναφέρεται, με βάση τα εισοδήματα του 2010, σε κίνδυνο φτώχειας βρίσκεται το 21,4% του πληθυσμού της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των νοικοκυριών που συμπεριλαμβάνονται στο προαναφερθέν ποσοστό είναι 901.194, που αντιστοιχεί σε 2.341.400 ανθρώπους. Έτσι, η Ελλάδα κατατάσσεται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, πίσω από τη Βουλγαρία, που κατέχει τη θλιβερή πρωτιά.

Επίσης, άξια αναφοράς είναι και κάποια επιμέρους στοιχεία της εν λόγω έρευνας, όπως το ποσοστό των παιδιών έως 17 ετών που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας είναι 23,7%, ενώ οι πολίτες που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ανέρχονται σε 3,4 εκατομμύρια.

Αναφορικά με την τάση για τον κίνδυνο φτώχειας για το 2011, στις πέντε πρώτες θέσεις του πίνακα βρίσκονται κατά σειρά: Βουλγαρία με 49,1% του πληθυσμού, Ρουμανία με 40,3%, Λετονία με 40,1%, Λιθουανία με 33,4% και Ουγγαρία με 31,0%

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top