Βρυξέλλες: Του Θάνου Αθανασίου

Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στην διαπραγμάτευση το ΔΝΤ ζητά την άμεση μείωση 20 μονάδων του ελληνικού ΑΕΠ δηλαδή περίπου 40 δισ ευρώ. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως ήδη έχουν καλυφθεί τα 32 δισ ευρώ από τα 40 δισ ευρώ.

«Καλώ τους ευρωπαίους να κάνουμε μαζί
το τελευταίο μίλι. Εϊναι σημαντικό να πάρουμε μια απόφαση για τη δόση για να πάψει η αβεβαιότητα γύρω από την ελληνική υπόθεση. Πρέπει να πάρουμε μια πολιτική απόφαση για τη δόση σήμερα, σήμερα το απόγευμα. Τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί αν δεν συμφωνηθούν όλα. Είναι πλήρως πιθανό και τους ζητώ να βρούμε ένα συμβιβασμό για να φτιάξουμε μια συμφωνία», δήλωσε μεταξύ άλλων προσερχόμενος στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup ο επίτροπος της ΕΕ, Όλι Ρεν.«Πρέπει να βρεθεί σήμερα λύση για την Ελλάδα», σχολίασε και η αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, ενώ η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ εισερχόμενη τόνισε: «Σήμερα πρέπει να δουλέψουμε για την εξεύρεση μιας αξιόπιστης λύσης για την Ελλάδα».

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε: «Πρέπει να κάνουμε μαζί τα τελευταία μέτρα της διαδρομής. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, τι πρέπει να αποφασίσουμε και είναι εξαιρετικά σημαντικό να συμφωνήσουμε σε αυτή τη συνεδρίαση», ενώ ο Ισπανός ομόλογός του Λουίς Ντε Γκουίδος είπε: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε μια ξεκάθαρη απόφαση σήμερα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για το σύνολο της Ευρωζώνης. Πρέπει να πάρουμε μια πολιτική απόφαση». Μάλιστα, ο κ. Ντε Γουίδος αποκάλυψε ότι υπάρχει πολιτική βούληση για συμφωνία, προσθέτοντας ότι: «έχει καλυφθεί το κενό με το ΔΝΤ».Ο Ιρλανδός υπουργός Oικονομικών Μάικλ Νούναν, εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι «ύστερα από την πρόοδο που χαρακτήρισε το Σαββατοκύριακο θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση έως το βράδυ».

real.gr/
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top