«Υπάρχει ήδη εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα, δηλώνει στο BBC ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, στο πλαίσιο ενός εκτενούς αφιερώματος του βρετανικού δικτύου για το νεοναζιστικό κόμμα και τις δράσεις του τον τελευταίο καιρό που έχουν επηρεάσει άμεσα την ελληνική κοινωνία.

Πάντως, η δήλωση του Ηλ. Παναγιώταρου σχολιάζεται ειρωνικά από τον συντάκτη του BBC, που σημειώνει ότι εάν κάτι τέτοιο ισχύει, τότε το κατάστημα που διατηρεί θα γνωρίσει στιγμές τεράστιας εμπορικής επιτυχίας δεδομένου ότι πουλά...
είδη καμουφλάζ, αστυνομικά γάντια, μάσκες προσώπου και μπλουζάκια ποδοσφαιρικού χουλιγκανισμού, ενώ στους τοίχους του είναι αναρτημένα πόστερ που υμνούν τον τελευταίο εμφύλιο πόλεμο της Ελλάδας.

«Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη – ακόμη και αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους – να δώσει μια μάχη: έναν νέο τύπο εμφυλίου. Από τη μία πλευρά βρίσκονται εθνικιστές όπως εμείς και Έλληνες που θέλουν η χώρα μας να μείνει όπως ήταν. Και από την άλλη πλευρά βρίσκονται οι παράνομοι μετανάστες, αναρχικοί και όλοι εκείνοι που έχουν καταστρέψει την Αθήνα πολλές φορές».

Υπενθυμίζοντας ότι τα σχόλια αυτά δεν προέρχονται από κάποιον περιθωριακό τύπο αλλά από ένα μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, το άρθρο που συνοδεύει τη συνέντευξη κάνει εκτενή αναφορά στα επεισόδια του Corpus Christi, κατά τη διάρκεια των οποίων ο «κ. Παναγιώταρος κατεγράφη να βρίζει με ρατσιστικές και ομοφοβικές φράσεις τον σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές της παράστασης που είχαν λουφάξει μέσα στο θέατρο».

Το άρθρο επισημαίνει την αδράνεια της αστυνομίας που παρακολουθούσε εμφανώς«ανυποψίαστη» τα διαδραματιζόμενα ενώ σημειώνει και την αποτροπή της σύλληψης ενός διαδηλωτή από τον επίσης βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά.

Στο BBC φιλοξενούνται και δηλώσεις του σκηνοθέτη της παράστασης που καταγγέλλει ότι η μητέρα του δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα: «Θα σου στείλουμε το γιο σου κομματάκια μέσα σ΄ ένα κουτί».

Ο Ηλίας Παναγιώταρος καλείται να σχολιάσει και τα γεγονότα της Ραφήνας. «Πως συμβιβάζεται ένα κοινοβουλευτικό κόμμα να διατηρεί ένστολες ομάδες που αναλαμβάνουν δια της βίας να επιβάλουν το νόμο ελέγχοντας έγγραφα και αναποδογυρίζοντας πάγκους;», τον ρωτά ο δημοσιογράφος, για να πάρει την απάντηση:

«Με ένα περιστατικό που ήταν παρούσα η κάμερα το πρόβλημα λύθηκε. Οι παράνομοι μετανάστες εξαφανίστηκαν από τις υπαίθριες αγορές της Ελλάδας. Μερικές σπρωξιές έπεσαν και λίγο ξύλο, τίποτα υπερβολικό και ιδιαίτερο. Τώρα με το που πέφτει αν τηλέφωνο ότι έρχεται η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται αμέσως και η Αστυνομία. Αυτό σημαίνει ότι το brand name της Χρυσής Αυγής είναι πολύ αποτελεσματικό. (...)

Είναι σαν μόδα. Ο τρόπος που ντυνόμαστε είναι τώρα εξαιρετικά δημοφιλής και όλο και περισσότερος κόσμος θέλει να τον ακολουθεί. Το brand name μας είναι συνώνυμο της τάξης, του νόμου και της αποτελεσματικότητας».

Ερωτηθείς δε αν όλα αυτά συνεπάγονται φόβο και για τους νόμιμους μετανάστες ο Παναγιώταρος απαντά: «Δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα. Ούτε ένας».

Από το βρετανικό δίκτυο δεν ξεφεύγουν βεβαίως ούτε οι καταγγελίες γιαπρονομιακή σχέση μεταξύ ΕΛΑΣ και Χρυσής Αυγής. Φιλοξενούνται μάλιστα οι μαρτυρίες δύο πρόσφατα συλληφθέντων διαδηλωτών που υπό τον όρο της ανωνυμίας, που υποστηρίζουν ότι αστυνομικοί τους εκφόβιζαν απειλώντας ότι θα στείλουν τις φωτογραφίες τους στην Χρυσή Αυγή. Η γυναίκα εκ των συλληφθέντων προσθέτει μάλιστα ότι οι αστυνομικοί την ανάγκασαν να βγάλει τα ρούχα της μπροστά στους υπόλοιπους:

«Οι άνδρες της ομάδας Δέλτα που κατέφθασαν, συμπεριλαμβανομένου του αξιωματικού τους, μιλούσαν για τη Χρυσή Αυγή σαν να είναι αδέρφια. Επαινούσαν τον Χίτλερ λέγοντας ότι ήταν καλύτερος από τον Στάλιν».

Ο ίδιος ο Παναγιώταρος φαίνεται να απολαμβάνει την κατάσταση: «Νομίζω πως απ' ό,τι λένε το 50% με 60% -ίσως και περισσότερο- των αστυνομικών είναι πλέον μαζί μας. Και κάθε μέρα αυξάνονται».

Πολλοί άλλωστε από τους πελάτες του καταστήματός του, σημειώνεται στο άρθρο, είναι αστυνομικοί. Και αυτοί δεν αγοράζουν μόνο τα εξαρτήματα των στολών τους αλλά και παραστρατιωτικά παραφερνάλια από το σχετικό τμήμα του καταστήματος όπου μπορεί κανείς να δει αστυνομικού ενδιαφέροντος tshirts δίπλα σε μπλουζάκια γεμάτα θαυμασμό για νεοναζιστικές ομάδες τύπου Combat 18 και Chelsea Headhunters.

Ο Παναγιώταρος διαψεύδει το BBC και το βίντεο τον Παναγιώταρο


Ο Ηλίας Παναγιώταρος σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως τα λεγόμενά του «παραφράστηκαν κατά το δοκούν» και δηλώνει τώρα πως «κανένας εμφύλιος δεν υπάρχει στην Ελλάδα». «Αυτά είναι κινδυνολογίες του συστήματος για να τρομοκρατήσει τον λαό». Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Παναγιώταρου εδώ.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top