Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του από τη Ρώμη, προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί επιβολής κεφαλικού φόρου σε ιδιοκτήτες ακινήτων που τα εκμισθώνουν.

Ο κ. Σαμαράς συμμετείχε στο συνέδριο του CDI, όπου εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος. Μετά το τέλος των εργασιών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πρόθεση για επιβολή νέου φόρου στα ακίνητα.


"Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόθεση. Ας είναι πιο προσεκτικοί, εκείνοι οι οποίοι τα κυκλοφορούν αυτά" είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα, ο κ. Σαμαράς απάντησε επίσης αρνητικά.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι, ο οποίος του έδωσε τα εύσημα για τις προσπάθειες της Ελλάδας.

Στις συναντήσεις του ο πρωθυπουργός επισήμανε εξάλλου την ανάγκη, μαζί με την λήψη των μέτρων, να υπάρξει και πρόνοια για την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Ιδιαίτερη σημασία δε, έδωσε στις προσπάθειες να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Σαμαράς έθεσε ακόμη τα γεωπολιτικά προβλήματα που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου και την απειλή από τα κύματα των λαθρομεταναστών που είναι κοινή για τις Μεσογειακές χώρες της Ευρώπης.

Οι συνομιλητές του κ. Σαμαρά έδειξαν απόλυτη κατανόηση για τις δυσκολίες της Ελλάδας, αναγνώρισαν τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός όπως και την πρόοδο που έχει συντελεστεί το τελευταίο διάστημα, ενώ συμφώνησαν ότι πρέπει να συνδυαστεί η εξυγίανση με την ανάπτυξη.
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top