Αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και τη συγκρότηση της κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά, οι φήμες που έκαναν την εμφάνισή τους στο πολιτικό παρασκήνιο, ήθελαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη να προσεγγίζουν θετικά το ενδεχόμενο πολιτικής… συγκατοίκησης.

Μια «Ελιά» αλά ελληνικά, όπως την έχει περιγράψει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενδεχομένως και άλλων δυνάμεων του χώρου της Κεντροαριστεράς, ως πολιτικό και ιδεολογικό ανάχωμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να εξελιχθεί στη συνέχεια στην εναλλακτική λύση διακυβέρνησης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Στις εβδομάδες που ακολούθησαν, δεν σημειώθηκε κάποια ουσιαστική πρόοδος στην κατεύθυνση αυτή, κυρίως επειδή το ΠΑΣΟΚ βυθίστηκε στα εσωκομματικά αδιέξοδά του, και η περί τον Ευάγγελο Βενιζέλο ηγετική ομάδα δεν είχε χρόνο για… κουβέντα με όμορους πολιτικούς χώρους.

Σήμερα, με συνέντευξη που παραχωρεί στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο Φώτης Κουβέλης λέει το μεγάλο «όχι» στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα την παραμονή της 38ης επετείου ίδρυσης του Κινήματος. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κλείνει οριστικά και αμετάκλητα την πόρτα μιας μελλοντικής συνεργασίας με την Ιπποκράτους, σπρώχνοντας έτσι το ΠΑΣΟΚ σε ακόμη μεγαλύτερο πολιτικό αδιέξοδο για το μέλλον.

«Η συγκρότηση του δημοκρατικού σοσιαλισμού, ουδόλως συμπεριέλαβε τη σκέψη μιας συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει ως επιλογή το να δούμε τη Δημοκρατική Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ να μετέχουν προεκλογικά σε ένα κοινό πολιτικό σχήμα, έστω διατηρώντας την αυτονομία τους», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Φώτη Κουβέλη.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top