Προβάδισμα δύο μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει η ΝΔ η οποία συγκεντρώνει 43% έναντι 41% στην παράσταση νίκης στο πολιτικό Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Και μέσα σ' όλα, η Χρυσή Αυγή έχει δημοτικότητα 22%...
 

Στο βαρόμετρο αποτυπώνεται έντονη η δυσαρέσκεια για τον τρόπο που κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της χώρας, με το 79% να δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση και το 85% από την αντιπολίτευση, ενώ ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση είναι το 20% των ερωτηθέντων και από την αντιπολίτευση το 13%.

Ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν, το 37% θεωρεί ότι μία κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας. Μόλις το 23% προτιμά μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 34% καμία από τις δύο.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων η ΔΗΜΑΡ προηγείται των άλλων κομμάτων, ωστόσο σε σύγκριση με τον Μάιο του 2012, η ΔΗΜΑΡ παρουσιάζει πτώση 15 μονάδων και η Χρυσή Αυγή αύξηση 10 μονάδων.

Αναλυτικά τα ποσοστά έχουν ως εξής:

ΔΗΜΑΡ με 47%
ΣΥΡΙΖΑ 42%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 40%
ΝΔ 38%
ΠΑΣΟΚ 23%,
Χρυσή Αυγή 22%
ΚΚΕ 19%.
Σε ότι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με 52% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας 42%, ο Αντώνης Σαμαράς 39%, ο Πάνος Καμμένος 39%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 29%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος 22% και η Αλέκα Παπαρήγα 20%.

Σε σύγκριση με τον Μάιο, τη μεγαλύτερη πτώση παρουσιάζει ο Φώτης Κουβέλης με -15 μονάδες και τη μεγαλύτερη άνοδο ο Νίκος Μιχαλολιάκος με +8 μονάδες.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Αντώνη Σαμαρά, είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 40% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 29%.

Όσον αφορά στο μνημόνιο, το 68% τάσσεται κατά του μνημονίου και το 21% υπέρ. Ωστόσο ανησυχητικά είναι τα ποσοστά σε ότι αφορά τη στήριξη των Ελλήνων στο ευρώ αφού το ποσοστό έπεσε στο 67% σημειώνοντας πτώση 10 μονάδων έναντι του Μαίου. Αντίθετα οι αρνητικές γνώμες για το κοινό νόμισμα αυξάνουν στο 31% τον Σεπτέμβριο, από 26% τον Ιούλιο και 22% τον Μάιο.iefimerida.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top