Το ΠΑΣΟΚ γίνεται 38 και όσο πάει τα γενέθλιά του προσπαθεί να τα περνά όσο πιο… ντούκου γίνεται. 38 χρόνια ύπαρξης, 21 χρόνια εξουσίας, 16,5 χρόνια αξιωματικής αντιπολίτευσης και 6 μήνες στον αναπνευστήρα. 38 χρόνια γεμάτα διαφθορά, σαπίλα, ίντριγκες και δολοπλοκίες, με την ευγενική χορηγία του πιο κουτοπόνηρου και άπληστου λαού του δυτικού (τουλάχιστον) κόσμου.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ πνέει τα λοίσθια κι όμως… η μηχανική υποστήριξη προσφέρεται από τα ίδια άτομα που προκάλεσαν αυτή την ασφυξία. Μπορεί να λέμε όλοι να «πάει να πνιγεί», αλλά για σκεφτείτε πόσο σημαντική είναι η απουσία της κεντροαριστεράς. Μιας κεντροαριστεράς που ταλαιπωρείται από τα τερτίπια ανθρωπαρίων όπως ο Βενιζέλος, ο Χρυσοχοΐδης, η Διαμαντοπούλου, ο ΓΑΠ…


Ο Αντρέας ως αλεπού της πολιτικής (δεν το λέω με θετική διάθεση) σίγουρα θα φανταζόταν αυτή την εξέλιξη του δημιουργήματός του. Τέτοιες προβλέψεις δεν είναι και η ανακάλυψη του τροχού. Παρόλα αυτά όμως, πριν 40 περίπου χρόνια, συμβουλεύτηκε ένα μέντιουμ, για να του δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το μέλλον της «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης»:
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top