Το οριακό σημείο στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία επιβεβαιώνει σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας...

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν παραδώσει στον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά το πακέτο των περικοπών ύψους 11,5 δισ.ευρώ, βάσει των δεσμεύσεων της χώρας προς τους δανειστές της, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής", τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις.


«Εμείς πρέπει να μείνουμε ζωντανοί, να κρατηθούμε κάτω από την ομπρέλα του ευρώ, γιατί μόνο αυτή η επιλογή μπορεί να μας προστατεύσει από φτώχεια που δεν έχουμε ζήσει», λέγει προς την εφημερίδα ο Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας ουσιαστικά σε όλους όσοι εύκολα πολιτεύονται. «Όσοι διαφωνούν δεν είναι πιο αριστεροί από εμένα», -εκμυστηρεύεται ο υπουργός Οικονομικών- «ας σκεφθούν πως και από που μπορούν να βρεθούν 11,5 δισ. ευρώ για να κοπούν σε δύο χρόνια».

Για να μην υπάρξουν μεγάλες επιβαρύνσεις σε κάποιους και σε άλλους καμία, τα μέτρα είναι απλωμένα, διάχυτα σε όλους τους τομείς του Δημοσίου, σημειώνεται στην ίδια συνέντευξη. Το μεγάλο βάρος πέφτει στις περικοπές του κοινωνικού κράτους καθώς όπως υποστηρίζει: «Έχουμε το ακριβότερο κοινωνικό κράτος στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να το συντηρούμε άλλο με δανεικά».

Εντός των επομένων ωρών ο κ. Στουρνάρας ολοκληρώνει το πακέτο με τις προτάσεις που θα παραδώσει την επόμενη εβδομάδα στον πρωθυπουργό και προετοιμάζεται για τις συναντήσεις που θα έχει στην Αθήνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και εν συνεχεία στο Βερολίνο με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

«Ας μη γελιόμαστε. Αν δεν πάρουμε τα μέτρα τα οποία η τρόικα ζητούσε να ξεπερνούν τα 13,5 δις. ευρώ όταν ήρθε στην Αθήνα τον Ιούλιο, τότε απειλείται η παραμονή μας στο ευρώ. Και είπα στους αρχηγούς που γνωρίζουν την κατάσταση. Εγώ δε θέλω να είμαι αυτός που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα», προσθέτει σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Στουρνάρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ / epikaira.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top