Σε καμία μισθολογική μείωση δεν έχουν προχωρήσει 60% των ΔΕΚΟ και των φορέων του Δημοσίου παρά τα τέσσερα σχετικά νομοσχέδια αλλά και την προ επτά μηνών νομοθέτηση ενός ακόμη αναλυτικού σχεδίου περικοπών από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιδίδεται σε αγώνα για
την εξεύρεση 3,5 δισ. προκειμένου να συμπληρωθούν τα νέα μέτρα ύψους 11,5 δισ. της επόμενης διετίας.


Από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Real, έγινε γνωστό ότι διοικήσεις ΔΕΚΟ, φορέων και οργανισμών που επιδοτούνται από το Δημόσιο, «ξέχασαν» ότι έπρεπε να εφαρμόσουν τις διατάξεις των σχετικών νόμων που προβλέπουν ανώτατη αμοιβή 1.900 ευρώ για τους εργαζομένους και 5. 000 ευρώ για τα διευθυντικά στελέχη με αποτέλεσμα να μην έχουν μειωθεί καθόλου ούτε οι μισθοί των υπαλλήλων τους, ούτε των διοικήσεων τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απέστειλε επιστολή σε όλους τους υπουργούς με την οποία ζητά να τεθούν στο μικροσκόπιο φορείς και δημόσιες επιχειρήσεις και να αποδώσουν τις αναλυτικές καταστάσεις μισθοδοσίας όλων των εποπτευόμενων φορέων.

«Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε ποιους από τους εποπτευόμενους φορείς σας εφαρμόζονται πλήρως, σε ποιους μερικώς και σε ποιους δεν εφαρμόζονται καθόλου οι διατάξεις των ανωτέρω νόμων», επισημαίνει χαρακτηριστικά. Το θέμα ετέθη για πρώτη φορά στο τραπέζι της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών την περασμένη Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ αξίζει να σημειωθεί ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν έχει προβεί σε κανέναν έλεγχο και σε καμία από τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος.

Σε εγκύκλιο της Ειδικής Γραμματείας Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών του υπουργείου Οικονομικών που εστάλη στις 18 Νοεμβρίου 2011 σε όλα τα υπουργεία, τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και τους επιδοτούμενους φορείς αναφέρεται: «Στην περίπτωση της μη συμμόρφωσης διακόπτεται αυτοδικαίως η επιχορήγηση που λαμβάνει ο φορέας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η παράλειψη από την πλευρά της διοίκησης να προβεί σε αποκατάσταση των ορίων αποδοχών, όπως ορίζονται από τον νόμο, συνιστά αδικοπραξία σε βάρος του Δημοσίου, την την αποκατάσταση της οποίας η διοίκηση είναι υπεύθυνη»

newpost.gr/
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top