Απαγορευτικό εξόδου από την Αθήνα έχει εκδώσει το Μέγαρο Μαξίμου για τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου και τα υπόλοιπα στελέχη του κρατικού μηχανισμού. Με εξαίρεση
το τριήμερο του 15Αύγουστου που και ο ίδιος θα μεταβεί στην Πύλο έχει καταστεί σαφές σε όλους πως αδικαιολόγητη απουσία από το γραφείο σημαίνει... απόλυση.

Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι οι επόμενες 40 ημέρες θα είναι απολύτως κρίσιμες όχι μόνον για τον ίδιο και την κυβέρνησή του αλλά και για την πορεία της χώρας. Υπό την έννοια ότι η Ελλάδα ζητά επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου με στόχο την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής και αυτό εξαρτάται άμεσα από τις επιδόσεις και τις αποφάσεις της έως το τέλος Αυγούστου.

Ηδη, για να καλυφθεί ο... χαμένος χρόνος μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να προωθηθεί η νομοθετική ρύθμιση για τις αποκρατικοποιήσεις και να προωθηθούν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις των πρώτων οργανισμών που εκκρεμούν από το 2010,με βάση την πρώτη λίστα που είχε συντάξει ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι στη συνάντηση που θα έχει στο τέλος Αυγούστου με την καγκελάριο Μέρκελ θα πρέπει να την πείσει όχι μόνο για τη σοβαρότητα των προθέσεων, αλλά και για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης προκειμένου να λάβει το «πράσινο φως» που θα του επιτρέψει να επιτύχει τον βασικό στόχο τον οποίο έχει θέσει το κυβερνητικό σχήμα: την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής.

Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει εφικτό, όλοι στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι το Φθινόπωρο και πολύ περισσότερο ο Χειμώνας που έρχεται θα είναι γι' αυτούς καυτές αν όχι εφιαλτικές εποχές.

dexiextrem.blogspot.gr/
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top