Επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του συνασπισμού "Δημιουργία Ξανά" τέθηκε η καθηγήτρια Aντιγόνη Λυμπεράκη .Μερικά στοιχεία που προκαλούν ενδιαφέρον είναι τα εξής :
Η κ. Λυμπεράκη είναι οπαδός της άποψης του Θόδωρου Πάγκαλου "Μαζί τα φάγαμε"
 Μάλιστα είχε συμμετάσχει σε σχετικό debate υποστηρίζοντας  την ενοχοποίηση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας και τη συλλογική της ευθύνη για τη σημερινή κρίση.
Στο συγκεκριμένο debate πάντως οι απόψεις της δεν επικράτησαν , καθώς οι κ.κ. Γιάννης Βαρουφάκης , Χάρης Οικονομόπουλος έπεισαν περισσότερο υπέρ της άποψης ότι δεν μπορεί να υπάρχει συλλογική ευθύνη .Δείτε το σχετικό video
Η κ.Λυμπεράκη είναι καθηγήτρια οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μέλος του ΔΣ της γνωστής ΜΚΟ στην action aid στην οποία προεδρεύει η αδελφή της Ντόρας Μπακογιάννη Αλεξάνδρα. Tην  action aid , να σημειώσουμε ότι  είχε εμπλέξει σύμφωνα με τα όσα είχε καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της βουλής η γνωστή δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου στο σκάνδαλο  της siemens λέγοντας ότι κ μέσω αυτής διοχετεύτηκαν  χρήματα προς υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτικούς . "Ο κος Χριστοφοράκος, τόνισε η δημοσιογράφος, συνέχισε αναλαμβάνοντας την εταιρεία μια πρακτική δεκαετιών με πληρωμές υπηρεσιακών παραγόντων και πολιτικών την ίδια περίοδο που υπογράφονταν συμβάσεις με διάφορους οργανισμούς του Δημοσίου.

Κατά τη μάρτυρα τα χρήματα δίδονταν με τη μορφή χορηγιών, προς διαφημιστές δημοσιογράφους, το Μέγαρο Μουσικής και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά την «Αλληλεγγύη» και την “Action Aid” επικεφαλής της οποίας είναι η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη." γράφει χαρακτηριστικά ανάρτηση στο προσωπικό blog του γνωστού δημοσιογράφου Κώστα Καββαθά (δείτε εδώ)


Ενδιαφέρον ,επίσης , είναι ότι η κ.Λυμπεράκη είναι ανηψιά του Κώνσταντίνου Μητσοτάκη (κόρη της αδερφής του επίτιμου πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας,, Αρτεμισίας Λυμπεράκη.) όπως αποκάλυψε χθες το parapolitika.gr

Δείτε  τα video με τις απόψεις των κ.κ. Βαρουφάκη ,Οικονομόπουλου από το debate που προαναφέρθηκε 


+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top