Σύμφωνα με το αναθεωρημένο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ , προβλέπεται η κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες , δηλαδή κλείσιμο των ιδιωτικών σχολέίων, φροντιστηρίων και άλλων επαγγελματικών σχολών . Ήδη επικρατεί τεράστια αναστάτωση
σε όλους τους φορείς που εμπλέκονται , ενώ η ανησυχία επεκτείνεται σε γονείς και μαθητές .


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΙΕΙΕ ( ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΡΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ) που ανακάλυψε το ζήτημα έχει αποστείλει από την προηγούμενη εβδομάδα σχετικό ερώτημα προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα χωρίς όμως να έχουν λάβει ακόμα , 72 ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης , καμία απάντηση . Το Δ.Σ. από χθές ενημερώνει όλα τα μέλη του σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε , καθώς και για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση . Στην διάθεσή σας και οι δύο επιστολές .ΣΙΕΙΕ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΡΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝΑθήνα, 8 Ιουνίου 2012

Αρ. Πρωτ. 214

Προς

τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Κύριο Αλέξη Τσίπρα

Κύριε Πρόεδρε,

Λάβαμε γνώση της παρουσίασης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» στις 2/6/2012.

Στην παρουσίαση του προγράμματος υπάρχει αναφορά στην ιδιωτική εκπαίδευση η οποία όπως αναγράφεται στην εφημερίδα, έχει ως εξής :

«Αναφορά στην κατάργηση κάθε ιδιωτικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζεται αν θα καταργηθούν τα ιδιωτικά σχολεία.»

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε ποιες ακριβώς είναι οι θέσεις του κόμματός σας σε σχέση με την ιδιωτική εκπαίδευση γενικότερα (π.χ. παιδικούς σταθμούς, φροντιστήρια ξένων γλωσσών και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και ειδικότερα σε σχέση με τα ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εκπροσωπεί ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, προκειμένου και εμείς να ενημερώσουμε τα μέλη μας, τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά σχολεία, τους γονείς των 100.000 περίπου μαθητών μας, αλλά και τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα ιδιωτικά σχολεία κ.λπ.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο ερώτημά μας και αναμένουμε σύντομα την απάντησή σας.

Με τιμή

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΙΕΙΕΑθήνα, 12 Ιουνίου 2012

Αρ. Πρωτ. 217

Προς τα μέλη του Συνδέσμου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Κατά την εξαγγελία του αναθεωρημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ προ ημερών, διαβάσαμε έκπληκτοι ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται: «Κατάργηση κάθε ιδιωτικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας». Επίσης, παρακάτω αναφέρεται στην «κατάργηση διδάκτρων όπου έχουν επιβληθεί στις βαθμίδες εκπαίδευσης»

Αμέσως επικοινωνήσαμε εγγράφως με το γραφείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα.

Την επιστολή που σας κοινοποιούμε την παρέλαβαν αυθημερόν από το γραφείο του, όπως επιβεβαιώθηκε.

Μέχρι σήμερα Τρίτη 12-6-2012 και ενώ έχουν παρέλθει πέντε ημέρες, δεν είχαμε καμία απάντηση. Ελπίζουμε να μην επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας.

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» στις 2/6/2012 και που αναφέρεται στο πιο πάνω θέμα.

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4726791Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΙΕΙΕ

Ο Χρυσαφίτης

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top