Κι όμως στο ΣΥΡΙΖΑ χαίρονται για το αποτέλεσμα.

Ο λαός μας έβγαλε από τη δυσκολία και μας έδωσε την εμπιστοσύνη και το χρόνο να προετοιμαστούμε για να κυβερνήσουμε, λένε μεταξύ τους τα πιιο έμπειρα στελέχη.

Στην Κουμουνδούρου ομολογούν βέβαια, κυρίως οι νεότεροι, ότι
περίμεναν την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και ήλπιζαν σ' αυτή, "για να αλλάξει πορεία η Ελλάδα". Μια ορισμένη απογοήτευση μάλιστα φάνηκε και στην πρώτη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα.
Ωστόσο, και με αφετηρία τη μεγάλη "συγκέντρωση χαράς" στο εκλογικό κέντρο, στην οποία μίλησαν ο Τσίπρας και ο Γλέζος, το κλίμα άλλαξε. Ουδέν κακόν αμιγές καλού εξηγούν τα στελέχη του κόμματος. Κι αυτό γιατί:
Πρώτον, κανένας δεν μπορεί πια να μη λαμβάνει υπόψη τη θέληση του λαού κατά της πολιτικής του μνημονίου.
Δεύτερον, παρά το κλίμα εκβιασμών και τρομοκρατίας και την "πρωτοφανή εκστρατεία του ξένου παράγοντα" ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχτηκε ο ισχυρός προοδευτικός-αντιμνημονιακός πόλος.
Τρίτον, ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει την ευκαιρία στο λαό να γνωρίσει τη συνέπεια καιτην ποιότητα των ανθρώπων της αριστεράς.
Και τέταρτον, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει το χρόνο που χρειάζεται για να ανασυνταχθεί, να μετεξελιχθεί σε ενιαίο κόμμα και να αποκτήσει εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτουνται από μια πολιτική δύναμη που διεκδικεί την κυβερνητική εξουσία.
Τίποτε δεν τελείωσε, όλα αρχίζουν και μάλιστα από θέσεις τόσο καλές, που η αριστερά ούτε στον ύπνο της είχε ονειρευτεί, είναι η επωδός των παλιών ιδιαίτερα στελεχών, που έχουν φάει με το κουτάλι τις φυλακές και τις εξορίες.
Και οι πάντες συμφωνούν ότι και από τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τη ζωή δύσκολη τόσο στην "κυβέρνηση του μνημονίου", όσο και στις πολιτικές που απορρέουν απ' αυτό.

kentrinews.gr/
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top