Οι πολιτικοί γράφουν στο logia-starata

Άρθρο της Όλγας Κεφαλογιάννη
βουλευτή Α΄ Αθηνών Νέας Δημοκρατίας

Η χώρα βρίσκεται στην πιο δύσκολη και κρίσιμη στιγμή της μεταπολιτευτικά. Δύσκολη, γιατί εγείρονται εξαιρετικά πιεστικά αιτήματα για ριζικές μεταρρυθμίσεις που θα την απεγκλωβίσουν από τα αδιέξοδα του αναποτελεσματικού κράτους, της ασφυκτικής δημοσιονομικής κατάστασης, της μειωμένης παραγωγικότητας και της χαμένης αξιοπιστίας στις διεθνείς αγορές. Κρίσιμη, γιατί για πρώτη φορά είναι τόσο ξεκάθαρο, τι ακριβώς θα κρίνει η επιτυχία ή η αποτυχία σε όλα αυτά:
την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας και τη δυνατότητά της να ξεπεράσει τα εμπόδια της κρίσης, επιστρέφοντας σε έναν ασφαλή, κοινωνικά δίκαιο δρόμο ανάπτυξης. Ένα δρόμο στον οποίο θα μπορούμε να πορευόμαστε χωρίς εξαρτήσεις. Χωρίς εκπτώσεις στην εθνική μας περηφάνια και αξιοπρέπεια.

Αυτό το δρόμο έχει σαν στόχο η Νέα Δημοκρατία. Όχι ευκαιριακό, πρόσκαιρο προεκλογικό στόχο όπως άλλοι, που οριοθετήθηκαν απέναντι στα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά ζητούμενα την τελευταία στιγμή, μόνο και μόνο ενόψει των εκλογών.

Συμπληρώνω 5 ακόμα σημεία, που απαντούν στο ερώτημα, γιατί να μας εμπιστευθεί ο πολίτης τη διακυβέρνηση της χώρας.Γιατί μένουμε σταθεροί στις ίδιες θέσεις που είχαμε τη στιγμή που το ΠΑ.ΣΟ.Κ., τελείως πειθήνια και αδιαπραγμάτευτα, έβαζε τη χώρα στο Μηχανισμό Στήριξης. Και τότε είπαμε ότι η συνταγή των καταιγιστικών φόρων και των περικοπών, μόνο περισσότερη ύφεση θα έφερνε. Και σήμερα το ίδιο λέμε. Μάλιστα σήμερα, το λένε όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι, που πριν από ένα χρόνο δυσπιστούσαν όταν ζητούσαμε να εμπλουτιστεί η συνταγή με πολιτικές για την ανάπτυξη. Σήμερα, η θέση αυτή τείνει να γίνει ευρωπαϊκός κοινός τόπος.


Γιατί μέσα σε ένα πολιτικό σκηνικό ρευστό και ευάλωτο, αποφύγαμε το σκόπελο του λαϊκισμού. Σεβόμαστε τον πολίτη που θέλει να ακούει αλήθειες. Απαιτεί ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματά του. Όχι σουρεαλιστικές υποσχέσεις και αόριστες παροχολογίες, που και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να υλοποιηθούν, και πάνε τη χώρα –σε επίπεδο ποιότητας της πολιτικής ζωής- πολλές δεκαετίες πίσω.


Γιατί με τις προτάσεις μας για τη διαχείριση της κρίσης, διασφαλίζουμε την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ. Τασσόμαστε ξεκάθαρα υπέρ του ευρωπαϊκού δρόμου για την Ελλάδα. Δεν φάσκουμε και αντιφάσκουμε όπως κάνει τόσο προκλητικά ΣΥΡΙΖΑ, με την ηγεσία του να μιλάει υπέρ του ευρώ και με πλειάδα στελεχών, να επιχειρηματολογούν φανατικά υπέρ της δραχμής.


Γιατί έχουμε ξεκάθαρη θέση για το μεταναστευτικό, που το αναγνωρίζουμε ως μείζον κοινωνικό πρόβλημα με σημαντικές προεκτάσεις στην οικονομία και τη δημόσια ασφάλεια. Σε αυτό το θέμα δεν ‘παίζουμε’. Λέμε ότι χρειάζεται άμεσα μια μεταναστευτική πολιτική που θα αποτρέπει την είσοδο και παραμονή λαθρομεταναστών στη χώρα, με καλύτερη φύλαξη των συνόρων, ταχύτερες διαδικασίες επαναπροώθησης για όσους δεν έχουν χαρτιά και ταχύτερο μηχανισμό αξιολόγησης για τη χορήγηση ασύλου.

5. Γιατί έχουμε επανειλημμένα αποδείξει με τη στάση και τους χειρισμούς μας ότι βάζουμε το εθνικό πάνω από οποιοδήποτε κομματικό συμφέρον. Το αποδείξαμε όταν μας ζητήθηκε να ‘βάλουμε πλάτη’ ώστε να μη γυρίσει η χώρα στη δραχμή και να μπορέσει να προχωρήσει το PSI. Το αποδείξαμε και στην πρόσφατη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, όταν κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να καρποφορήσουν κάποιες από τις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας και να αποφευχθεί ο κίνδυνος παράτασης της πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας. Δυστυχώς, βρήκαμε απέναντί μας τη στείρα άρνηση ορισμένων, που προέταξαν το κομματικό τους όφελος, ακολουθώντας το γνώριμό τους δρόμο της αντίδρασης και του λαϊκισμού.

Κλείνω με μια επισήμανση…

Δεν υπάρχει λύση στα σημερινά προβλήματα εκτός Ευρώ. Η θέση της Ελλάδας που αναπτύσσεται και προοδεύει είναι στον πυρήνα των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Όποιοι λένε το αντίθετο, έχουν άγνοια κινδύνου, για το μπορεί να σημαίνει η έξοδος από το ευρώ και πλήρη άγνοια της ευθύνης τους για τη διαμόρφωση της αυριανής προοπτικής της χώρας.
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top