Παρότι οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν έντονα στην κατασκευή πάρκινγκ στην πλατεία Α' Νεκροταφείου, ωστόσο, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τάχθηκε υπέρ της κατασκευής του, σε ημερίδα για το θέμα.

«Στους δύσκολους καιρούς που ζει η πόλη αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία. Το γκαράζ θα φέρει έσοδα στο δήμο», είπε μιλώντας στην ημερίδα ο δήμαρχος Αθηναίων.


ΝΑΙ από υπουργείο Υποδομών

Από την πλευρά του, ο γ.γ. Δημόσιων Έργων Γ. Οικονομίδης είπε ότι «προσπαθούμε δέκα χρόνια να υλοποιήσουμε το έργο. Αν πρέπει να γίνει χώρος στάθμευσης σ' ένα σημείο, αυτό είναι το Α' Νεκροταφείο».

ΟΧΙ από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας

«Υπόγεια γκαράζ χρειάζονται στις περιοχές Κυψέλη, Πατήσια, Παγκράτι και Γκύζη που καταρρέουν δημογραφικά», είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας Ι. Πολύζος, εμφανιζόμενος αντίθετος στη δημιουργία υπόγειου γκαράζ στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Ο μόνος που θα ωφεληθεί θα είναι ο εργολάβος»

«Ο μόνος που θα ωφεληθεί είναι ο κ. Μπόμπολας. Θα χτίσει πάνω σε δημόσια δωρεάν επιφάνεια και εκτός από την κατασκευή θα επιδοτηθεί με 4.000 ευρώ ανά θέση παρκαρίσματος, δηλαδή 1.200.000 ευρώ "δώρο" από τα ευρωπαϊκά ταμεία», αναφέρει η Επιτροπή Κατοίκων Μετς σε επιστολή, την οποία παρέδωσε στο Γιώργο Καμίνη.

Οι κάτοικοι ζητούν από το δημοτικό συμβούλιο να μην εγκρίνει τη σύμβαση και από το υπουργείο την ανάκληση των αδειών, επικαλούμενοι την ιστορικότητα της περιοχής, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, το γεγονός ότι η περιοχή εξυπηρετείται άριστα από συγκοινωνιακή άποψη με ΜΜΜ και ότι ήδη υπάρχουν εκεί δύο πάρκινγκ.

Οι κάτοικοι αποχώρησαν από την ημερίδα, λέγοντας πως «στις 14 Μαρτίου ο κατασκευαστής έστειλε τις μπουλντόζες ν' αρχίσουν το έργο στις πέντε το πρωί. Τους σταμάτησαν ηλικιωμένοι κάτοικοι, που κατέβηκαν στην πλατεία με τις πιτζάμες»

Πηγή: aftodioikisi.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top